grote pofmouwen en schoudervullingen

By | May 20, 2023

interactief

Fleur East, geboren in Londen in 1987, is muzikant en presentatrice. Haar cover van Uptown Funk, een X Factor-deelnemer uit 2014, was zo populair dat deze al in de hitlijsten stond voordat het origineel van Mark Ronson werd uitgebracht. Na het behalen van de tweede plaats werd haar debuutsingle “Sax” platina. In 2017 nam ze afscheid van het label van Simon Cowell en richtte ze haar eigen label Platinum East op, waarop ze in 2020 haar album Fearless uitbracht. Tegenwoordig is ze presentatrice bij Hits Radio en getrouwd met stylist en ontwerper Marcel Badiane-Robin. Haar nieuwe single Count the Ways is nu uit.

Mijn moeder kleedde me graag in de meest extravagante kleren Je kunt je voorstellen: grote pofmouwen en rokken en schoudervullingen, bijpassende gekleurde sokken. Deze foto is hoogstwaarschijnlijk genomen tijdens een familiereünie bij ons thuis in Walthamstow, Noordoost-Londen – ik ben ongeveer drie jaar oud en zie er beu uit. Ik was waarschijnlijk oververmoeid, maar mijn hele familie speelde muziek en had plezier en lachte. De blik op mijn gezicht schreeuwt: “Kom op, maak die foto!” Ik wil naar bed.”

Mijn vader en moeder hadden een heel goed sociaal leven – veel van mijn jeugdherinneringen draaien erom dat ze thuis waren voor veel mensen – familie, vrienden en buren. Muziek is altijd een groot deel van ons familie-DNA geweest. We luisterden naar Michael Jackson, Bob Marley, Stevie Wonder, George Michael en Simply Red. Omdat er luidsprekers in elke kamer waren en ik graag naar muziek luisterde en de hele nacht doorfeestte, kan ik altijd en overal slapen.

Hoewel ik als kind aan zoveel sociale contacten werd blootgesteld, was ik geen extraverte persoon. Ik was een rustige jongen. Een bange kat

Hoewel ik als kind aan zoveel sociale contacten werd blootgesteld, was ik geen extraverte persoon. Ik was een rustige jongen. Een bange kat. Ik zong altijd, maar alleen in mijn kamer. Ik had een 3T-poster aan mijn muur en Destiny’s Child en de Spice Girls waren enorme inspiratiebronnen. Een van mijn vroegste herinneringen is het bespelen van een keyboard dat mijn ouders voor me kochten – ik zat dan in de hoek van mijn kamer en verzon liedjes.

Een keer keek ik achter me en mama en papa stonden over me heen en keken toe. Ik barste in tranen uit. omdat ik zo verlegen was en me schaamde dat ze me hoorden. Ze zeiden: “Blijf zingen! Blijf zingen!”

Daarna lieten ze me liedjes zingen voor hun vrienden. In het begin vond ik het niet leuk, maar ik ben zo blij dat ze me hebben aangemoedigd. Zonder haar zou ik waarschijnlijk nog steeds alleen in mijn kamer zingen.

Ik was 13 voordat ik kon optreden zelfverzekerd tegenover andere mensen. Er was een naschoolse club genaamd Ladders waar ik liedjes kon zingen en schrijven en ik vond het geweldig, vooral omdat ik in het begin niet erg zelfverzekerd was op school. Ik wilde opgaan, zoals veel kinderen doen als ze tieners zijn. Andere studenten maakten soms opmerkingen over mijn haar, dus ik wilde het niet natuurlijk dragen uit angst dat het te veel aandacht zou trekken. Ik zou het in een paardenstaart binden. Toen dacht ik op een dag gewoon: ‘Weet je wat? dit is mijn haar Ik ben er trots op.” Ik gaf niet meer om wat andere mensen dachten, accepteerde volledig wie ik was en veranderde mezelf in een echte sociale vlinder.

Ik genoot van het kletsen met de verschillende groepen, het spelen van spelletjes en het debatteren over het leven. Ik was behoorlijk populair en met het zingen begon ik echt uit mijn schulp te komen. Ik werd zelfs een beetje rebels – niets extreems, maar mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 15 was en ik wist dat ik weg kon komen door wat meer uit te gaan als ik doordeweeks bij mijn vader bleef. Maar over het algemeen was ik een braaf kind – ik werkte hard aan mijn examens en werd nooit te wild.

Mensen lieten zich meeslepen door de glamour en het ego dat X Factor kan brengen, maar ik bleef trouw aan mijn roots en dat hield me gefocust

Een deel van die arbeidsethos komt van mijn ouders. Ze waren vol leven en energie, echt extraverte mensen, maar ze moedigden mij en mijn zus altijd aan om zich te concentreren. Toen ik ze vertelde dat ik een popster wilde worden, zeiden ze nooit dat het buiten mijn bereik lag. Er waren niet veel succesverhalen uit onze regio – we hadden alleen East 17 – maar ze steunden me nog steeds. Ze zeiden: “Dat is geweldig. Je kunt het. Gewoon eerst afstuderen.” [East studied journalism and contemporary history at Queen Mary University of London]. Ze gaven me het gevoel dat het mogelijk was om zanger te zijn.

Toen ik 16 was, vormde ik een groep met een paar vrienden van Ladders genaamd Addictiv Ladies. We hebben ons vooral voor de lol en feedback aangemeld bij X Factor, en zo zijn we uiteindelijk bij de liveshow terechtgekomen. We werden de eerste week eruit gegooid, maar vanaf dat moment wist ik dat zingen was wat ik wilde doen. ik wilde meer

In de daaropvolgende 10 jaar bracht mijn carrière me over de hele wereld – ik werkte bij Topshop als verkoopmedewerker en in een nachtclub als champagnemeisje. Ik was marktonderzoeker. Ik zat in een andere meidengroep en toerde een paar jaar met DJ Fresh.

De tweede keer dat ik op de X Factor was, was ik 26 en dacht ik: ‘Oké! Ik ben er nu klaar voor.’ Simon Cowell steunde ons echt en we werkten goed samen. Hij zei altijd: “Fleur weet wat ze wil. Ik hoef het haar niet te vertellen – zij vertelt het mij.” En dat vond ik erg leuk.

De hele ervaring gebeurde heel snel, maar ik was klaar om mijn droom waar te maken en ik ging altijd terug naar Walthamstow en vertelde mijn familie alle inside info: “Zo is tv en de rode loper echt.” Ik kon zien hoeveel mensen waren, werd ik meegesleept door de glitter en glamour en het ego dat de show kan brengen, maar ik bleef trouw aan mijn roots en dat hield me gefocust.

Verwant:Jessie Cave blikt terug: “Als ik de foto zie, is mijn instinct om het meisje vast te pakken en haar te beschermen.”

Word getekend bij een groot label Ik had een enorme debuutsingle en werd toen op de plank gelegd [Fleur was dropped from Syco in 2017] En opnieuw beginnen was het moeilijkste wat ik professioneel heb meegemaakt. Ik had het gevoel dat ik het had gehaald, en toen was het ineens niet meer – het was weg. Mijn ouders zeiden tegen me: “Laat dat je niet tegenhouden. Je weet wat voor talent je hebt.” Ze moedigden me echt aan en ik besefte dat niets me ooit gemakkelijk afging. Ik ben gewend de underdog te zijn. Het was mijn standaardmodus en ik zou het moeten accepteren.

Ik reis misschien niet meer de wereld rond zoals een paar jaar geleden, maar ik neem nog steeds muziek op. Ik ben zo trots op alles wat ik heb bereikt, vooral wanneer moeders van zwarte of multiraciale kinderen zeggen dat ze mij zien als een rolmodel voor hun dochters omdat ik mijn haar draag of omdat ik een vrouw ben in de muziekindustrie.

Mijn man kent me beter dan wie dan ook en hij kan zien dat hoewel ik gelukkig ben, ik nog steeds dat kleine meisjesstemmetje in me heb dat zegt: “Oh nee, misschien ben je niet goed genoeg.” show? Wie gaat je muziek kopen?’ Door de jaren heen heb ik geleerd die stem het zwijgen op te leggen omdat liefde en passie voor wat ik doe zwaarder wegen dan angst. Maar ik wil haar niet helemaal kwijt. Zij is de reden dat ik net zo geaard ben als ik. Ik ben me heel goed bewust van waar ik vandaan kom, waar het allemaal begon – en ik draag nog steeds zo nu en dan een haarelastiekje.

• Reacties op dit artikel worden vooraf gemodereerd om ervoor te zorgen dat de discussie over de door de auteur aan de orde gestelde kwesties wordt voortgezet. Houd er rekening mee dat er een kleine vertraging kan optreden bij het verschijnen van reacties op de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *