Harlem Eubank kijkt naar de verbluffende Battle of Britain-confrontatie met Conor Benn

By | May 7, 2023

Het zou redelijk zijn om te zeggen dat Harlem Eubank onder de radar is verdwenen als het gaat om de naam Eubank in het boksen.

Chris Eubank Sr. heeft wereldtitels behaald in twee divisies en staat samen met Nigel Benn bekend om een ​​van de beroemdste rivaliteit in de Britse boksgeschiedenis.

Dan is er Chris Eubank Jr – zoon van Eubank Sr – zo flitsend als maar kan en een entertainer die zelf betrokken was bij een aantal Britse blockbusters, waaronder Billy Joe Saunders, George Groves, James DeGale en recentelijk Liam Smith.

Maar je zou gek zijn om op Harlem Eubank te slapen. Als zoon van voormalig bokser Simon Eubank en neef van Eubank Jr., leert hij zijn vak in een indrukwekkend tempo. Hoewel Harlem pas op zijn 18e met boksen begon, doet de nu 29-jarige Harlem het goed met een record van 17-0 onder de voogdij van Adam Booth. “Het doel is om wereldkampioen te worden en daar heb ik mijn ogen op gericht en de titels die daarvoor komen, ik ben ook klaar voor die kansen”, vertelde Harlem aan Planet Sport. “Ik nam het op tegen vechters van een goed niveau en veel van de gevechten waarin ik heb gevochten hadden voor titels kunnen zijn. “Ik heb het gevoel dat ik moet blijven verslaan wat er voor me ligt en het leren groeit en de titels zullen er zijn. Ik word steeds beter – ik moet gewoon doorgaan op deze weg.” De stal van Booth bestaat uit een aantal spraakmakende talenten, waaronder de Britse kampioen Josh Kelly en Michael Conlan, die zullen vechten voor IBF-kampioen vedergewicht Josh Warrington en veroveraar Luis Alberto López Op de 27e.

En Eubank prees zijn stalgenoten voor de impact die ze tot nu toe hebben gehad op zijn zesjarige profcarrière. “Het zijn met vechters als Josh Kelly en Michael Conlan en de ervaring is ongeëvenaard. Ik leer en groei ook met Adam en de vechters – het was geweldig. “Ik kan met iedereen werken omdat ik in het midden zit (als het gaat om gewichtsklassen). Ik kan met iedereen ervaring opdoen in de ring, wat een geweldige positie is. Dat is absoluut een groot deel van mijn groei in de afgelopen jaren. “Het is een ervaringsgerichte training naast Mick, omdat hij zich voorbereidt op dit soort gevechten. Het is ervaring op de bank omdat ik het trainingsniveau kan zien, ik kan de intensiteit zien en ik kan hem helpen en daar doe je ervaring op.” Er zijn altijd een paar tips of een kleine schat. Ik denk dat het belangrijkste is om je tijd te nemen, dingen niet te haasten en zoveel mogelijk te leren. “Mick heeft zoveel ervaring uit zijn jeugd en als amateur sinds zijn vijfde. Hij leefde van boksen, dus ik denk dat de belangrijkste boodschap voor mij als ik er op 18-jarige leeftijd aan begin, is dat er meer groei is en ervaring opdoet. ze steunen elkaar allemaal en vechten voor elkaar en moedigen elkaar aan en dat is een geweldige omgeving om in te zijn.”

Blockbuster met Benn gaat gebeuren

De wereld blijft wachten op de volgende stap van Conor Benn. Er wordt gezegd dat hij in zijn volgende gevecht in het buitenland zal vechten, met de VS en de VAE als de twee meest waarschijnlijke bestemmingen. Zoals onthuld door Planet Sport, is Manny Pacquiao klaar om als volgende tegen Benn te vechten, maar hij moet nog een definitief antwoord ontvangen van Eddie Hearn, volgens agent Sean Gibbons. Een andere naam die eraan verbonden is, is voormalig kampioen weltergewicht Keith Thurman. Chris Eubank Jr. wordt altijd beschouwd als een gevecht in de pijplijn vanwege de hoeveelheid geld die hij zal genereren. Mocht het niet gebeuren na de herkansing van Eubank tegen Liam Smith, dan is neef Harlem meer dan bereid om de binnenlandse botsing te orkestreren – en gelooft dat het haar lot is om te vechten voordat een van de mannen de handschoenen ophangt. “Absoluut,” zei Harlem over het gevecht met Benn in de komende 12 maanden. “Het hangt van zijn situatie af, of het een schorsing is of niet, of hij kan vechten, maar als die situatie wordt opgelost, zie ik geen reden waarom dat gevecht niet door kan gaan. “Ik ben hier al heel lang erg in geïnteresseerd, sinds ik doorbrak in de professionele rangen. Ik heb altijd geweten dat het een aanrijdingspad was en dat we op een gegeven moment in botsing zullen komen en ik ben er klaar voor als die tijd komt. Zodra hij zijn naam zuivert of zijn schorsing opheft en terugkeert naar de sport in overeenstemming met de BBBofC-richtlijnen, kan er een gevecht volgen. “Ik denk dat ik een superieure bokser ben en ik denk dat hij een goede vechter is, maar ik denk niet dat hij een bokser is en helaas wint het boksen, dus zo zie ik het. “Als vechter verveel ik me de hele tijd als ik zijn naam hoor terwijl er zoveel geweldige gevechten zijn en alles wat er is gebeurd nog steeds een groot gespreksonderwerp is, maar ik denk dat hoewel ik me verveel, ik denk dat hij er eerst uitzag heel schuldig met alle dingen die waren gebeurd. “

Benn had Piers Morgan iets te bewijzen

“Er is iets gevonden in zijn systeem en ik denk niet dat hij het bewijs tegen hem heeft gepresenteerd. Misschien zal hij dat doen, ik weet het niet zeker. Ik tast net zo in het duister als iedereen’, zei Eubank toen hem werd gevraagd naar het verhaal van Benn’s mislukte drugstest en zijn problemen met de British Boxing Board of Control.

“Ik denk dat Piers Morgan – als je schuldig bent – een heel stomme zet zou zijn, want hij staat bekend om het opsporen van de mazen in elk verhaal, dat weet iedereen. Ik dacht dat er misschien meer aan de hand was.

“Misschien heeft hij iets te bewijzen, maar dat moet nog bewezen worden. Hij moet zijn problemen met de BBBofC oplossen en ik zou klaar en bereid zijn om tegen hem te vechten.”

Het artikel Exclusief: Harlem Eubank ziet verbluffende Battle of Britain-confrontatie tegen Conor Benn verscheen eerst op Planetsport.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *