Ik ben een student uit het VK die in het buitenland studeert in de VS. Van studentenfeesten tot sportevenementen, mijn sociale leven is hier veel beter.

By | May 19, 2023

Jules Adamska studeert in het buitenland in San Diego, Californië.Claudia Galya

  • Ik ben een universiteitsstudent in Schotland en studeer momenteel in het buitenland in Californië.

  • Ik was verrast toen ik hoorde dat studentenfeesten leuk zijn en dat het beter is om hier in de VS naar bars te gaan.

  • Ook is er veel meer te doen op de campus in de VS, zoals het bijwonen van sportwedstrijden.

Ik ben opgegroeid in Polen, maar ben naar Schotland verhuisd om naar de Universiteit van Stirling te gaan, waar ik in mijn derde jaar zit. Ik begon mijn semester in het buitenland in januari en studeer nu aan de San Diego State University in Californië.

In de paar maanden die ik in de VS doorbracht, besefte ik al snel dat mijn sociale leven hier drastisch verschilt van dat in het VK.

Van campusactiviteiten tot nachtclubs, zo verschilt mijn sociale leven in de VS en het VK.

Op mijn universiteit in de VS vinden bijna elke dag campusevenementen plaats

Ik ben dol op de verscheidenheid aan activiteiten en evenementen die constant plaatsvinden op de campus van de San Diego State University. Er is meestal een basketbalwedstrijd, middernachtelijke foodtrucks, karaoke-avonden en gastsprekers zoals Carl Weathers en Penn Badgley.

Op mijn thuisuniversiteit zijn er eigenlijk geen dergelijke evenementen. Als we een karaoke-avond wilden, moesten we die zelf organiseren en dat was niet eens op de campus; We moesten een privélocatie zoeken.

Terug in het VK waren atletiekwedstrijden op universiteiten niet populair bij mijn vrienden. Hoewel we onze eigen sportteams hebben en ze concurreren met andere universiteiten, is het geen sociale bezigheid om ze te zien spelen.

De grootste menigte die ik ooit heb gezien op een interclubevenement in Schotland was ongeveer 200 mensen. Hier in de VS verwelkomt mijn universiteit bijna 12.000 mensen in de campusarena voor basketbalwedstrijden.

In mijn ervaring zijn clubbezoekers in de VS volwassener

Terwijl de drinkleeftijd in Amerika 21 jaar is, is dat in Europa slechts 18 jaar. Uitgaan in de VS betekent dus vaak feesten met mensen die wat volwassener zijn dan de 18-jarigen thuis.

Het lijkt misschien een kleinigheid, maar voor mij persoonlijk is het heel belangrijk. Ik heb destijds in een nachtclub in Schotland gewerkt en ken de innerlijke werking van clubs. Een keer moest ik 3 keer in 15 minuten braaksel van de vloer opruimen, omdat de meeste tieners niet tegen alcohol kunnen. Ik ben in veel Amerikaanse clubs en bars geweest en ik heb nog nooit iemand op de grond zien kotsen.

In de VS kan ik grote studentenfeesten bijwonen, maar in het VK gaan we meestal naar bars

Als Europeaan heb ik talloze afbeeldingen van de American Liaison Party gezien. Ik verwachtte niets anders dan louche bijeenkomsten van dronken, halfnaakte jongeren en trustfondsjongens. Maar ik leerde al snel dat studentenfeestjes zo slecht nog niet zijn.

Natuurlijk, er is goedkope drank, op het dak in het zwembad springen en halsoverkop bier rechtstreeks uit het vat drinken, maar dit kan allemaal echt leuk zijn.

Ook zijn de “bad girls” die ik verwachtte op studentenfeestjes nog niet voor mij komen opdagen. Ik ontmoette een paar studenten van het type Regina George in het VK, maar hier in de VS was iedereen aardig en gastvrij.

Ter vergelijking: broederschappen in het VK zijn geen probleem en degenen die er zijn, geven niet dagelijks feesten. Sterker nog, ik ben nog nooit naar een studentenfeest buiten de VS geweest en ik ben niet van plan om te veranderen.

Als ik met mijn vrienden in Schotland wil uitgaan, moeten we op kroegentocht gaan, wat in feite betekent tussen de bars springen. We hebben eigenlijk niet de gewoonte om grote huisfeesten te geven, omdat bijna iedereen in kleine appartementen woont.

Ik heb gemerkt dat mijn klasgenoten in de VS veel nonchalanter zijn over wat ze dragen als ze uitgaan

Ik was onlangs in een plaatselijke kruidenierswinkel en ontmoette een paar universiteitsmeisjes in pantoffels en badjassen. Niemand besteedde er aandacht aan alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Ik herinner me een tijd in Schotland dat ik naar buiten moest en pyjama’s droeg en probeerde die te bedekken met een hoodie. Mensen staarden me aan alsof ik net uit een gesticht was ontsnapt.

Lees het originele artikel op Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *