Joan Collins wordt 90: haar schoonheidsgeheimen tegen veroudering

By | May 23, 2023

Dame Joan Collins wordt vandaag 90, maar wat zijn haar geheimen om goed oud te worden? (Getty-afbeeldingen)

Dame Joan Collins viert vandaag haar 90e verjaardag en het is onwaarschijnlijk dat we meer overtuigend bewijs zullen vinden dat leeftijd slechts een getal is.

Op het scherm heeft de legendarische acteur, vooral bekend van de televisieserie Dynasty uit de jaren 80, het publiek al tientallen jaren in de ban.

Buiten het scherm blijft Collins indruk maken met haar tijdloze uiterlijk en levenshouding. De actrice ging tenslotte pas afgelopen augustus viraal omdat ze haar in bikini geklede lichaam op 89-jarige leeftijd met de wereld deelde.

Dus wat is haar geheim?

Draag altijd SPF

Misschien wel de belangrijkste anti-agingtip van Collins is om nooit de deur uit te gaan zonder zonnebrandcrème.

“Sinds mijn twintigste heb ik altijd zonnebrandcrème gedragen en mijn gezicht beschermd tegen schadelijke stralen”, vertelde de acteur in 2014 aan het tijdschrift You. “Je zou me eens moeten zien als ik ‘s ochtends wakker word: mijn gezicht is zo wit, het lijkt wel een laken.

Afbeelding van Dame Joan Collins die zweert bij het dragen van SPF.  (Getty-afbeeldingen)

Dame Joan Collins zegt dat ze altijd SPF draagt. (Getty-afbeeldingen)

Houd je aan een schoonheidsroutine

“Ik ben erg gedisciplineerd”, vertelde Collins in 2019 aan The Mirror. “Ik ga niet naar bed zonder mijn make-up te verwijderen en nachtcrème op te doen.” Mijn moeder dwong mij en mijn zus Jackie dit te doen toen we 14 waren.

“Vrouwen waren toen nog niet verslaafd aan tv en Instagram en Twitter en al dat soort dingen. Ik heb gehoord dat het gemiddelde 2-4 uur per dag is op apparaten. Als je dat nu doet, heb je echt niet veel tijd om te sporten of je huid te verzorgen.”

Ik geloof dat leeftijd maar een getal is

“Ik denk dat niet leeftijd belangrijk is, maar hoe je eruit ziet, voelt en je gedraagt”, vertelde Collins vorig jaar aan Saga Magazine.

Ze ging nog een stap verder door te stellen dat ze vindt dat vrouwen niet naar hun leeftijd mogen worden gevraagd. “De generatie van mijn moeder heeft dat nooit gedaan. Maar weet je, mensen noemen me al een oudere vrouw sinds ik 38 was!” voegde ze eraan toe.

Afbeelding van Joan Collins die altijd indruk maakt op haar fans met haar leeftijd-tartende uiterlijk.  (Getty-afbeeldingen)

Fans staan ​​altijd versteld van de tijdloze looks van Dame Joan Collins. (Getty-afbeeldingen)

Houd er rekening mee dat bikini’s geschikt zijn voor alle leeftijden

Collins werd onlangs geprezen voor het delen van haar in bikini geklede lichaam met de wereld op Instagram, waarmee ze de taboes op badkleding doorbrak.

Om te bewijzen dat bikini’s voor elk lichaam werken, deelde ze een video waarin ze geniet van de zon in het zuiden van Frankrijk. En haar volgers konden er geen genoeg van krijgen.

“Ik hou van het feit dat je nog steeds in een bikini zit – ik ben zoals jij, leeftijd zou je niet moeten definiëren.”

“Je bent een inspiratie voor ons allemaal”, schreef een ander.

Een derde noemde Collins ‘tijdloos’.

Alles met mate

In gesprek met OK! De actrice noemde haar jeugdige uiterlijk ‘buitengewoon verstandig en zeer gedisciplineerd’.

“Ik prop mezelf niet vol met eten”, zegt ze. “Ik eet maar de helft van wat er op mijn bord ligt en houd niets achter.” Ik drink wijn, eet toetjes, eet toast en drink koffie met suiker.”

“Ik denk dat ik gewoon geluk heb”, voegde ze eraan toe. “Ik probeer ook voldoende te slapen en draag altijd een vochtinbrengende crème, zonnebrandcrème en nachtcrème.”

Groet: Dame Joan Collins probeerde prinses Diana uit te nodigen voor een etentje, maar kreeg van bewakers te horen dat ze weg moest lopen

Gelukkig zijn

Afgezien van het proberen weg te blijven van junkfood en drie keer per week trainen met een trainer, komt de sleutel om jong te blijven van binnenuit.

“Ik ben geboren met het geluksgen en het energiegen”, vertelde ze aan Hello! Tijdschrift in 2018. “Eerlijk gezegd maakt het leven me gelukkig en ik ben me er heel goed van bewust hoeveel geluk ik heb”, legde ze uit. “Ik heb mijn hele leven hard gewerkt, niemand legde iets op mijn bord, maar ik word elke ochtend wakker en bedenk hoeveel geluk ik heb. Ik ben nu erg fit en gezond – klop hout – en ik probeer voor mezelf te zorgen.”

Joan Collins op de foto met haar man Percy Gibson.  (Getty-afbeeldingen)

Joan Collins op de foto met haar man Percy Gibson. (Getty-afbeeldingen)

De kracht van een goede basis

Collins staat bekend om het mijden van invasieve procedures, in plaats daarvan is hij een voorstander van de juiste make-upbasis.

“Een goede basis kan echt helpen om veelbetekenende tekenen van veroudering te verbergen”, zei ze ooit. “Het gaat om base, niet om botox!”

De ster zegt dat ze nooit het huis verlaat zonder haar foundationset. “Ik geloof dat het fungeert als een andere barrière tussen de huid en schadelijke elementen die de huid kunnen irriteren”, voegt ze eraan toe.

“Ik zou er niet eens aan denken om een ​​geweldige lipstick in een flatterende kleur op te geven.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *