Mijn hond voelde alle vier mijn zwangerschappen voor mij. Dierenartsen zeggen dat dit niet ongebruikelijk is.

By | May 13, 2023

NulGetty Images

  • Toen mijn hond beschermend om me heen begon te doen, vroeg ik me af wat er aan de hand was.

  • Ik bleek zwanger te zijn; Toen gebeurde het met elk van mijn volgende drie kinderen.

  • Dierenartsen zeggen dat dit niet ongewoon is, maar er is weinig wetenschappelijk bewijs voor.

Ik geef het toe – historisch gezien ben ik nooit een geweldig hondenmens geweest. Maar toen ik aan het daten was met mijn huidige echtgenoot, maakte hij duidelijk dat het niet onderhandelbaar was om in de toekomst een hond te bezitten die hij voor ogen had, en ik hield meer van hem dan van honden. We trouwden slechts een week voordat hij smeekte om een ​​puppy uit Pittsburgh op te halen, en ik stemde ermee in in ruil dat hij een lading afwas deed in de gootsteen van ons kleine appartement.

Dus ging ik de uitdaging aan om een ​​energieke volwassen Australian Shepherd genaamd Winston gelukkig en gezond te houden in een appartement met één slaapkamer zonder lift. Ik kan niet zeggen dat ik altijd enthousiast was over de situatie. (Misschien omdat het achteraf gezien nogal onverstandig was!) Mijn man en Winston raakten meteen geobsedeerd door elkaar, en ik voelde me vaak het derde wiel in een van die dierenfilms uit de jaren 90 over een jongen en zijn hond.

Dan een maand, alles – en dat meen ik echt alles – veranderd. Winston begon me te plukken om te knuffelen, sprong op onze bank en ging op mijn voeten zitten om ze warm te houden. ‘S Morgens stuitte ik op zijn warme vorm die op de grond stond en mijn kant van het bed bewaakte. Hij begon meer te jammeren als ik het huis verliet om naar mijn werk te gaan en ging soms buiten zitten om me thuis te houden. Winston gedroeg zich minder als de broeder van mijn man en meer als mijn persoonlijke lijfwacht, en ik begreep niet waarom.

Totdat ik een zwangerschapstest deed, die positief uitkwam.

Wist Winston eerder dan ik dat ons gezin groeide? Hoewel het bewijs grotendeels anekdotisch is, bestaat er een brede consensus onder dierenartsen en eigenaren van gezelschapsdieren dat het voor honden mogelijk is om zwangerschap te voelen, misschien zelfs voordat hun menselijke familieleden weten wat er aan de hand is. Hoewel u uw hond niet als zwangerschapstest kunt gebruiken, kan een plotselinge verandering in het gedrag van uw hond betekenen dat het tijd is om er een te nemen.

Is het waar dat honden zwangerschap eerder kunnen ontdekken dan hun menselijke baasjes?

“Hoewel er geen sluitend onderzoek is om het vermogen van honden om zwangerschap te voelen te ondersteunen, zijn er veel anekdotische rapporten.” Philippe Paviazei een door de raad gecertificeerde dierenarts en vice-president van medische strategie bij Bond Vet in New York City.

Ze noemde een van haar collega’s als voorbeeld van dit fenomeen. Hoewel hij vaak een beetje verlegen is, heeft de hond een geschiedenis waarin hij laat zien dat hij erg aanhankelijk is voor aanstaande ouders. Toen deze hond op de schoot van een andere collega begon te springen en lange knuffels begon te maken, had de eigenaar een vrij goed idee waarom. Pavia zei dat de eigenaar van de hond zijn vermoedens geheim hield, maar het duurde niet lang voordat de collega haar zwangerschap aan het team bekendmaakte.

Maar zelfs het anekdotische bewijs op dit front is gemengd. Rebecca Groensteineen aanstaande ouder, hondenbezitter en veterinair adviseur van Rover heeft de tegenovergestelde ervaring.

Ze zei: “Ik wil je kunnen vertellen dat mijn zeer intelligente en intuïtieve hond wist dat ik zwanger was. Maar ik heb gezocht naar betekenis in het gedrag van mijn eenjarige Goldendoodle en ik ben tot de conclusie gekomen dat hij geen idee heeft.”

Sterker nog, de hond van Greenstein springt zo vaak recht op haar zwangere buik dat ze grapt dat het hoofdje van de baby verpletterd wordt.

Waarom honden zich anders kunnen gedragen als je zwanger bent

Er zijn een paar redenen waarom honden merkbaar kunnen reageren op een zwangerschap in huis.

De eerste reden is chemisch van aard. Honden zijn erg gevoelig voor veranderingen in geur. A leren Uit een in 2022 gepubliceerde studie bleek dat honden veranderingen in de geur van adem en zweet bij mensen konden detecteren op basis van experimenteel veroorzaakte psychologische stress. De steekproefomvang van de studie was klein, maar het ondersteunde onderzoek naar hoe honden veranderingen in menselijke emoties kunnen detecteren door middel van geur.

Greenstein zei dat het “onberispelijke” reukvermogen van honden betekent dat ze graag veranderingen in feromonen en hormonen detecteren.

“Tijdens de zwangerschap verandert het hormonale milieu van een vrouw zo dramatisch dat het logisch zou zijn dat onze hondenvrienden dit verschil in geur zouden opmerken,” zei ze.

Of uw hond dan een andere geursignatuur kan gelijkstellen aan het concept van zwangerschap, staat ter discussie. Het reukvermogen van honden, zei Greenstein, is gebruikt om alles op te sporen, van smokkelwaar tot drugs sommige kankers En COVID 19.

“Ze begrijpen misschien niet noodzakelijkerwijs wat ze ruiken, maar ze kunnen onderscheid maken tussen de bijna onmerkbare veranderingen in de lichaamschemie en olfactorische kenmerken die kunnen optreden bij andere aandoeningen, van diabetes tot epilepsie,” zei Greenstein.

Er is ook het psychologische element. Zwangerschap kan een trigger zijn voor stress en angst die u doorgeeft aan uw hond. Op deze manier had Winstons extra geknuffel kunnen worden ingegeven door zowel troost zoeken als troost geven.

Een kleine leren van de Shetland-herdershonden en bordercollies bestudeerde de cortisolspiegels bij honden en hun menselijke eigenaren en ontdekte dat de stressniveaus van honden vaak overeenkwamen met de stressniveaus van hun eigenaren. En meerdere studeert hebben ontdekt dat wanneer honden storende geluiden van hun baasjes of zelfs andere honden horen, ze een zogenaamde “emotionele besmetting” ervaren en meer geruststellend gedrag vertonen.

Gezien al deze informatie kan het verleidelijk zijn om bij het proberen om kinderen te krijgen naar extra betekenis te zoeken in het gedrag van uw hond. Pavia waarschuwt echter voor te veel belang aan dit fenomeen te hechten.

“Honden mogen niet worden beschouwd als het enige diagnostische hulpmiddel en hun bevindingen moeten altijd worden bevestigd door beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg”, zei ze.

Hoe u uw hond kunt voorbereiden op uw nieuwe baby

Uw hond kan al dan niet op de hoogte zijn van een naderende aankomst. Het is in ieder geval belangrijk om ze goed voor te bereiden op de ontmoeting met je baby. Pavia raadt aan om babygeluidsopnamen af ​​te spelen en je kleintje babyspullen te laten ruiken zodra ze geboren zijn. Ze dringt er ook bij hondenbezitters op aan zich ervan bewust te zijn dat de zwangerschap van hun baasjes een stressvolle tijd kan zijn voor honden, en dat ze mogelijk speciale aandacht en zorg nodig hebben die ze hen kan geven.

Het kopen van een hond in de vroege kinderjaren heeft ook een aantal speciale overwegingen voor de mens. onderzoeker theoretiseren dat ouders die een huisdier in het gezin hebben, minder kans hebben op psychische problemen die verband houden met de postpartumperiode. Voor een sluitende uitspraak is echter verder onderzoek nodig. Huishoudens met honden zijn ook actiever, en ten minste één onderzoek heeft aangetoond dat honden een positieve invloed hebben op het immuunsysteem van kinderen misschien zelfs Begin in de baarmoeder.

Ik ben nu vier keer zwanger geweest en elke keer heeft Winston zijn beschermende rol hervat. Hij heeft me gezelschap gehouden tijdens eindeloze ochtendmisselijkheidsessies, zat op mijn gezwollen voeten tijdens pre-eclampsie en tilde zijn vertrouwde oude ledematen duizenden keren mijn trap op en af ​​om er zeker van te zijn dat ik in orde was ondanks zwangerschapsslapeloosheid.

Hij had ook zoveel geduld met elke peuter die over zijn voeten struikelde en elke baby die nieuwsgierig aan zijn oor trok. Ik zal misschien nooit een hondenmens zijn, maar ik ben een Winston-persoon, een kwestie van leven en dood. Ik zou deze pup zo weer ophalen uit Pittsburgh. Hoewel ik waarschijnlijk zou proberen een betere deal te krijgen voor de afwas.

Lees het originele artikel op Business Insider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *