‘Onhoudbare’ spelers van Manchester City hongeren naar meer trofeeën

By | May 21, 2023

Manchester City-sterren prezen de club als “niet te stoppen” en een van de beste teams in de geschiedenis van de Premier League na het winnen van hun vijfde titel in zes jaar.

De nederlaag van Arsenal tegen Nottingham Forest op zaterdag betekende dat City niet verslagen kon worden en ze maakten dat succes in stijl af door Chelsea met 1-0 te verslaan en zo hun twaalfde competitiezege op rij te claimen.

Verdediger Kyle Walker vertelde Sky Sports: “Het is duidelijk dat elk moment een heel speciaal moment is. Ik vind het geweldig dat we niet zo lang aan de top van de competitie hebben gestaan. Ik denk dat het op een gegeven moment elf punten waren en dan kom je terug en heb je maar één van de drie wedstrijden nodig om te winnen.

“Deze groep jongens is ongeëvenaard. Het zijn professionals, het zijn winnaars, en ik denk dat we zo meestal de eindstreep halen. Maar we zijn nog niet klaar. We hebben de FA Cup tegen onze aartsrivaal Manchester United en daarna de Champions League-finale.”

City ontmoet United in de FA Cup-finale op 3 juni, voordat ze een week later Inter Milan ontmoeten, waar ze op jacht zijn naar hun eerste Champions League-titel.

“Het zou fantastisch zijn, maar er moet nog veel gevoetbald worden voordat we over de treble kunnen praten”, aldus Walker.

“We hebben twee grote finales voor de boeg. Ik denk dat alleen voor deze club en deze groep jongens waar ik al zes jaar mee werk en om te zeggen dat we aan de top staan ​​met een van de beste Premier League-teams aller tijden, ik denk dat we gaan ga en moet er wat van winnen.

“Om dat te krijgen, denk ik dat we echt naam kunnen maken als een van hen
beste teams aller tijden in de Premier League.”

Jack Grealish was een hoofdrolspeler in de recente winning streak en zei over zijn tweede Premier League-titel: “Het is duidelijk anders. Persoonlijk heb ik het gevoel dat ik een veel grotere rol heb gespeeld, vooral dit jaar.

“Ik voel me goed, zelfverzekerd, terug naar mijn normale zelf en naar wat ik wist dat ik kon doen.”

Toen hem werd gevraagd of City zich onoverwinnelijk voelde, voegde de Engelse spits eraan toe: “Het is gek, want niet lang geleden sprak ik met een paar van de jongens en ik zei: ‘Stel je voor dat iemand je zou vertellen dat je de competitie moet winnen om te winnen.’ 12 wedstrijden op rij?’

“Ik zeg niet dat ik niet geloofde dat we het konden, maar het zou moeilijk worden. We hebben zoveel talent in dit team en ik denk dat we ons op dit moment niet te stoppen voelen.”

Het was de eerste titel voor Tormaschine Erling Haaland, die zei: “(Het is) een droom. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is gewoon onwerkelijk en ik ben zo blij. Dit zijn herinneringen die ik me de rest van mijn leven zal herinneren. We hebben zo hard gevochten.

“Debuutseizoen, 36 doelpunten tot nu toe, Premier League Cup en nog twee finales – geen slecht begin.”

Kevin De Bruyne is nu een oude rot in het winnen van prijzen met City en hij voegde eraan toe: “Ik weet dat mensen van ons verwachten dat we veel winnen, maar we werken er elke dag voor en veel mensen brengen offers voor ons, dus we zijn erg dankbaar. ”

“Ik denk dat het mentaal soms moeilijker is dan fysiek omdat je door moet, maar het team heeft honger. Ik wil meer winnen en doorgaan nu het nog kan.”

De emoties waren iets anders voor middenvelder Kalvin Phillips, die eindelijk zijn eerste Premier League-start voor de club maakte.

“Natuurlijk was het een geweldig gevoel”, zei hij. “Toen ik vanmorgen binnenkwam, vertelde de manager me dat ik aan het spelen was en eerlijk gezegd was ik gewoon blij.

Kalvin Phillips viert feest met de Premier League-trofee (Martin Rickett/PA)

“Maar ik was blij omdat we de avond ervoor de competitie hadden gewonnen en ik wist dat er een kans was dat ik kon spelen. Ik ging ontspannen naar huis en genoot van elk moment hier.

“Het was ongelooflijk zwaar, het was waarschijnlijk een van de dieptepunten in mijn carrière wat betreft mijn zelfvertrouwen. Maar de jongens om me heen, de leidinggevenden die me op de been hielden, vertelden me dat ik mijn kans zou krijgen en gelukkig heb ik dat vandaag gedaan.

“Ik heb veel geluk dat ik de jongens om me heen heb die me blijven pushen en zo hard mogelijk aan me werken.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *