Waarom ik Engeland afwees om bij de Saracenen te blijven

By | May 25, 2023

Ian Peel: Waarom ik Engeland afwees om bij Saracenen te blijven – Telegraph/Geoff Pugh

Ian Peel, de aanvaller van de Saracenen, heeft zich voor het eerst uitgesproken over het afwijzen van de kans om lid te worden van het Engelse coachingteam van Steve Borthwick, en beschrijft het als “de moeilijkste beslissing” uit zijn carrière.

Het is duidelijk dat Peel, 47, werd beschouwd als de eerste keuze van Borthwick om Richard Cockerill te vervangen als de fulltime scrumcoach van Engeland, die ook slagverantwoordelijkheden zou krijgen voorafgaand aan het WK in Frankrijk in september.

Peel onthulde dat hij aanvankelijk interesse toonde in de functie toen hij voor het eerst werd benaderd door Conor O’Shea, de professionele rugbydirecteur van Rugby Football Union, voorafgaand aan de start van de Guinness Six Nations in februari om te solliciteren naar een functie. Nadat hij echter was uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor de functie, besloot hij Borthwick rechtstreeks te bellen en zich terug te trekken uit de procedure.

“Er waren een aantal mensen die op de baan solliciteerden en er was geen garantie dat ik het zou krijgen, maar ik wilde niet het hele interview doornemen en dan tegen Steve zeggen dat ik niet verder wilde”, zei hij tegen Peel. , in een exclusief interview met Telegraph Sport.

“Het was de moeilijkste beslissing uit mijn carrière. Ik vond het geweldig om met Steve samen te werken toen ik voor het eerst naar Sarries kwam en had een dubbele rol bij het werken met Engeland tijdens de Six Nations 2016 toen hij de assistent van Eddie Jones was.

“Daarnaast is het aantrekkelijk om in een WK-jaar te starten, met een sterk team te werken en deel uit te maken van een goed coachingsteam. Mijn mama en papa zouden ook supertrots geweest zijn. Mijn familie zijn allemaal grote rugbyfans en denken dat ze geïnteresseerd waren in het feit dat ik de baan zou aannemen, zodat ze kaartjes voor wedstrijden in Engeland kon bemachtigen!”

Peel, die zeven jaar bij de Saracenen doorbracht en eerder voor Engeland onder de 20 werkte, zei dat hij ongeveer drie weken over zijn beslissing nadacht en sprak met Saracens rugbydirecteur Mark McCall via de telefoon vanuit Zuid-Afrika en adviseerde clubeigenaar Dominic Silvester, en zelfs enkele van de oudere spelers van de club.

“Mark was fantastisch. Hij zei dat hij wilde dat ik bleef – ik sta onder contract bij de club voor de komende twee jaar – en dat we als managementgroep heel goed samenwerkten en blij waren met wat we deden en de richting die we als club insloegen. .” Voegde Shell eraan toe. “Hij zei dat hij het team bij elkaar wilde houden, maar als ik dacht dat het goed was om naar Engeland te gaan, zou de club me daarbij helpen.”

Ian Peel: Waarom ik Engeland afwees om bij Saracenen te blijven - Telegraph/Geoff Pugh

Ian Peel: Waarom ik Engeland afwees om bij Saracenen te blijven – Telegraph/Geoff Pugh

“Ik zou er wel een keer willen zijn”

Peel zei dat de beslissing uiteindelijk neerkwam op twee factoren: Saracenen en zijn familie.

“Ik werk gewoon graag met Saracenen”, voegde hij eraan toe. “Ik werk graag met de spelers, waaronder Jamie George en Mako Vunipola, met wie ik voor het eerst samenwerkte toen ik Engeland onder-20 coachte. Op dat moment kwamen ook Billy Vunipola en Maro Itoje door. Ik ken deze spelers al heel lang en heb een goede band met ze. Ik vind het heerlijk om elke dag met ze samen te werken en elkaar uit te dagen. Ik hou ook van de sfeer en de samenwerking met de andere coaches. We zijn een hechte groep en ik heb het gevoel dat ik me in deze omgeving ontwikkel als coach. Steve kan dat waarderen vanuit zijn tijd hier als speler bij de Saracenen.

“De tweede beslissing ging over mijn familie. Ik weet door mijn werk met teams uit de Engelse leeftijdsgroep hoeveel toewijding er zelfs op dat niveau nodig is. Omdat ik in Engeland nog geen 20 was, was ik van huis en woonde ik ongeveer vier maanden per jaar in hotels. Toen ik in 2016 met Eddie bij de Six Nations werkte, was ik acht weken weg. Je krijgt iets voor een korte tijd, maar mensen beseffen niet per se wat voor een commitment dat is – ook mijn eigen familieleden niet.

“Ik besloot dat ik gewoon niet klaar was om tijd door te brengen met mijn twee kinderen, die 12 en 10 zijn, en mijn vrouw, Pippa.

“Ik weet dat ik misschien niet nog een kans krijg om weer met Engeland te trainen. Maar als gezin hebben we besloten dat ik die kans misschien niet krijg, maar als ik die nu zou grijpen, zou ik zeker niet de kans krijgen om tijd door te brengen met mijn kinderen van 12-16 en 10-14.

“Toen ik met Steve sprak, vertelde ik hem dat het een grote eer was om zelfs maar in aanmerking te komen voor de baan en ik was heel blij dat te doen. Maar nadat ik tijd had om na te denken, voelde ik dat als ik me zou ontwikkelen en hard zou werken als coach, ik in de toekomst misschien nog een kans zou krijgen. Als ik dat niet doe, vind ik dat prima, maar ik zal nooit meer de kans krijgen om de volgende WK-cyclus met mijn kinderen door te brengen.”

De voormalige Newcastle-man heeft echter de hoop niet opgegeven om op een dag bondscoach van Engeland te worden. “Ik zou er graag een keer bij zijn”, voegde hij eraan toe. “Dus ik wilde eerlijk zijn tegen Steve. Er zijn professionele en familiale redenen waarom dit niet het juiste moment is, maar je weet nooit wat er in de toekomst zal gebeuren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *